Design Days Dubai 2013

05/04-2013

 

 Deltagelsen på Design Drys Dubai 2013, blev en stor succes. Min unika stol, " Chariman of the  Board " blev solgt for 107.000 kr. " to someone of the  royal family " som jeg fik at vide fra Galleri Sofie Lachaert I Belgien. Interessen for mit arbejde var stor og allerede nu er jeg inviteret til at deltage på Design Days Dubai 2014.

 

 

Design Days Dubai

12/03-2013

Design Days Dubai er den første messe i Mellemøsten og Sydasien dedikeret til samleobjekter, unikke møbler og design. Messens mål er at blive en af verdens førende designmesser og præsentere det bedste af både regionalt og internationalt design til samlere og et bredt publikum af design entusiaster.

Det er derfor en stor glæde for mig at være inviteret af Galleri Sofie Lachaert  i Belgien, til at deltage med flere værker. Mit hovedværk, unika stolen  " Chairman of the Board " er fremstillet i ahorn og amarant, og udført som semi-intarsia. En parafrase over COP15 stolen fra 2009.  Messen er åben fra den 18 til den 21 marts 2013.

 

 

Den sidste brik må vente.

21/12-2009


 

 

 

 

 

 

 

 

Verdens topledere formåede ikke i København, at skabe den klimaaftale, som størstedelen af jordens befolkning ønsker. Jordens naturrigdomme og mangfoldighed er truet af udslettelse som følge af menneskers tankeløshed og mangel på fælles ansvar.

Konferencebordet " The Parliament of Nature " som blev skabt til topmødet, er dekoreret med et fibonaccimønster, hvor der er nedlagt 1596 amarant brikker i pladen af ahorn. 1597 er det rigtige fibonaccital, så der mangler en brik for at fuldende værket. Den sidste brik skulle nedlægges i pladen, så snart der var underskrevet en global klimaaftale i Bella Centeret  den 18. december 2009.

Vi ved nu at den sidste brik må vente til verdens rige og fattige nationer er parat til at indgå den nødvendige aftale om bevarelse af vores smukke jordklode.

Må det ske snart!

 

COP15 Pressemeddelelse

05/12-2009

 

 

 

Ro    Tidløshed    Reflektion

 


” The Parliament of Nature ”. Bord med 21 tilhørende stole

 

Udført til FN´s Klimakonferencen, COP15 i København, december 2009

 

Konferencebordet er placeret mellem Statsminister Lars Løkke Rasmussen og FNs Generalsekretær Ban Ki-moons kontor i Bella Centret. I marts 2010 sælges bord og stole på en international auktion hos Bruun Basmussen. Et evt. overskud ved salget, vil gå til at indlede arbejdet for en international skole for bæredygtig udnyttelse af træ og træprodukter med udgangspunkt på Bornholm. Det er planen, at bord og stole skal udstilles på møbelmessen i Stockholm i februar 2010.

 

Tyge Axel Holm har brugt over to år på at designe og fremstille bordet ’The Parliamen of Nature’ . Bordet har en diameter på 5,5 meter. I bordpladen har han boret 1.596 huller i det såkaldte fibonaccimønster og indsat et tilsvarende antal brikker i amarant (en violet eller purpurfarvet træsort). Fibonaccimønstret er en matematisk formel som fremkommer ved at lægge tallene sammen (0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8 etc.). Mønstret optræder i store dele af naturen. De fleste kender eksempelvis  solsikkens mønsterdannelser af sine kærner. Mønstret er også relateret til ’det gyldne snit’ i kunstens verden. Bord og stole er fremstillet i dansk ahorn og brasiliansk amarant og stolesæderne er polstret med skind i samme farve som amarant.

 

Tyge Axel Holm er meget optaget af miljøspørgsmål og i forhold til sit arbejde går han ikke på kompromis. Tingene skal ikke blot være æstetiske og funktionelle , men også bæredygtige. Tyge Axel Holm siger: ”Det har været min drøm at bordet kunne blive brugt ved COP15 og være med til at symbolisere vigtigheden af en verdensomspændende klimaaftale”.

 

Så længe han kan erindre, har Tyge Axel Holm været fascineret af træ. Det er et organisk materiale, der er i stadig bevægelse, og som kan anvendes til så mange ting: bygninger, møbler , papir. Samtidig er det et fuldstændigt energi- og co2 neutralt og bæredygtigt materiale.

 

Tyge Axel Holms værker udstråler ro, tidløshed og refleksion og han insisterer på at æstetik, kvalitet og funktion kan gå op i en højere enhed.

 

Tyge Axel Holm bor og arbejder på Bornholm. Han er medlem af ACAB (Arts & Crafts Association Bornholm) og Danske Kunsthåndværkere.

 

 

www.tygeaxelholm.dk

 

Foto: Suste Bonnén

 

 

En stor oplevelse

26/11-2008

Af: Tyge Axel Holm

18.705 besøgende så udstillingen, Naturens Parlament på Bornholms Kunstmuseum fra den 22. juni til den 31. august. Langt ud over Bornholm har udstillingen vakt opmærksomhed. Interessen for mit største værk på udstillingen konferencebordet,  The Parliament of Nature  har været meget stor og resulteret i at det bliver anvendt på  FN`s Klimakonference i København i 2009. Samtidig er jeg blevet bedt om at fremstille stole til bordet. 

 

En opfordring jeg er meget glad for og vil bruge al min energi på det kommende år.

Præmieringen af Statens Kunstfond og Bornholms Kunstmuseums erhvervelse af mit største smykkeskrin " Hemmelighed 3 " har været med til at gøre udstillingen til en stor succes for mig. Samtidig vil jeg give udtryk for min store taknemmelighed over for museets personale og det gode samarbejde med Museumsdirektør Lars Kærulf Møller og ikke mindst Museumsinspektør Julie Bilgrau, der blandt meget andet har stået for vores meget spændende katalog. Samtidig en varm tak til Modefotograf Renè Dupont for et inspirerende og spændende udstillingssamarbejde.

 

Statens Kunstfond præmierer to værker

15/07-2008

Af: Dan Qvitzau


»Vi har valgt de rette kunstnere«, siger direktør


Den aktuelle udstilling på Bornholms Kunstmuseum, Naturens Parlament havde i weekenden besøg fra Statens Kunstfonds udvalg for Kunsthåndværk og Design. Udvalget var begejstret for udstillingen og valgte at præmiere to af de udstillede værker. En af Tyge Axel Holms fantastiske skåle samt et af Rene Duponts stemningsfulde fotografier fra Bornholm. Det er kun ganske få, der opnår præmiering fra Statens Kunstfond. Sidste år blev der blandt de flere hundrede udstillinger og kunstnere over hele landet kun uddelt omkring 30 præmieringer, der ud over æren også følges af et kontant beløb. Museumsdirektør Lars Kærulf Møller er meget glad på museets vegne - og naturligvis især på kunstnernes.

Naturens Parlament

25/05-2008

Bornholms Kunstmuseum lægger rammerne omkring min næste separatudstilling. Sammen med modefotografen Rene Dupont fylder jeg museets to store udstillingsrum med nye og ældre værker. Rene Dupont har taget billeder til udstillingskataloget og udstiller samtidig 8 store fotos fra Bornholm.

 

På udstillingen viser jeg bla. mit største værk til dato: The Parliament of Nature. Et stort konferencebord i ahorn til 21 personer. Bordfladen er dekoreret med det smukke fibonaccimønster med over 1500 punkter i træsorten amarant. Ud over dette store værk viser jeg en række drejede arbejder, møbler og smykker. Udstillingen finder sted fra den 22 juni til den 31 august 2008.

Bornholmsk Kirsebær

24/05-2008

Bornholm er bla. kendt for sit fantastiske smukke forår hvor tusindvis af kirsebærtræer blomstre og hvor store områder næsten synes dækket med sne i et overflod af hvide blomster. Midsommer hvor turister i tusindvis gæster øen, bugner med dejlige velsmagende sorte kirsebær.


De færreste ved at det bornholmsk kirsebærtræ også er noget af det smukkeste snedkertræ der findes. Med sin varme gyldne glød og sit bevægende årespil imellem gult og grønt, er det et af mine foretrukne materialer. Jeg har gennem flere år fremstillet møbler og drejede arbejder i kirsebærtræ, som jeg egenhændigt har fældet, savet til planker og tørret. På Bornholm bliver kirsebærtræ ikke dyrket kommercielt og derfor findes der store varianter i vedet, hvor noget træ vokser hurtigt og andet meget langsomt, hvilket giver store variationer i struktur og farve.

Udstilling i Mons i Belgien ( Aflyst af Danske Kunsthåndværkere )

23/05-2008

Biennalen 2007 på Trapholt Kunstmuseum hvor over 200 designere og kunsthåndværkere udstillede var en stor succes. World Crafts Council-Belgique viser fra den 12 december 2008 - 25 januar 2009, 30 udvalget deltagere fra Biennalen.

 

Jeg har den glæde at være en af de udvalgte og udstiller mine elipseformede smykkeskrin som jeg kalder " Hemmeligheder " fremstillet i ahorn og amarant og bornholmsk kirsebær.